kedd, november 28, 2006

Milyen eszközöket használok - digitális stúdió

Röviden, pár mondatos megjegyzésekkel megpróbálom összeszedni hogy milyen eszközöket használok jelenleg, hogyan és miért.
Később talán részletesebben is kifejtem, főleg ha valami különösen érdekel benneteket.
Először lássuk a stúdióban használt eszközöket:

Sinar Sinarback 23HR - still life stúdió munkára ez a hátfal még mindig ideális választás. 1, 4, 16 villantásos üzemmódja van, micro és macroscannel akár 75 megapixeles teljesítményre is képes. A napi gyakorlatban 4 villantással kb. 16 MP körül használom. Kicsit macerás kimozdulni vele, mert optikai kábeleken kommunikál a számítógéppel, ami ugyan gyorsabb mint a FireWire, viszont elég érzékeny, speciális csatlakozói vannak, és külön dobozban vinni kellene hozzá a kártyát ha külsőben használnám. Ezért a külső használatot szinte kizárólag a filmgyári műteremben történő autófotózásokra korlátoztam.
Itt olvashattok róla többet (angolul) - pdf 1.5 MB

Sinaron Digital HR 4/100 - Általában ezt az objektívet használom hozzá, a teljes rajzkörben minimum 60 line pair/mm a feloldóképessége, de a közepén 200 lp/mm. Szóval hihetetlen precíz darab. Itt van egy kis infó - pdf 100 kB

Horseman LE - Kardános műszaki kamera, relatíve kicsi, könnyű, mégis masszív és precíz. Szeretem. Ja, és többé-kevésbé kompatibilis a Sinar cuccokkal. Kb. olyan mint ez.

Nincsenek megjegyzések: