péntek, november 24, 2006

"3 terror" - Playboy fotózás

Itt a kész kép
Playboy nagyinterjú, dupla oldal nyitókép (2006. szeptemberi szám)
Technika: Broncolor Grafit A2, Mobilite, Minicom - összesen 8 vakufej.
Canon EOS 5D f4/24-105 @ 28

Az egészet a Laci (Pintér, a Playboy art directora) találta ki. A koncept az volt, hogy a három újságíróról (Tóta W. Árpád, Winkler Róbert és Para-Kovács Imre) David LaChapelle stílusában csináljunk képet. Kis rábeszélés és némi bíztatás után ők is belementek a dologba. A három főszereplőn kívül egy lány (egy Playmate, bocs nem emlékszem a nevére), egy férfi statiszta, és még két gyerkőc is szerepelt, csak hogy ne legyen olyan unalmas :)

A technikai problémák abból adódtak hogy mindezt a 7 embert a világítással, a stábbal, a kamerával és egy bazinagy pamlaggal együtt egy lakótelepi lakás kb. 16 m2 alapterületű nappalijába kellett bezsúfolni. Mivel nem volt egy talpalatnyi hely sem, kitaláltam hogy a falak közé befeszített tartórudakról fogok világítani közvetlenül a plafon alól. Ezeknek a rudaknak alacsony a teherbírása (a nagyobb távtartó rúd pedig szétnyomta volna a falakat :), tehát Broncolor Moblite fejeket a saját generátorukkal és Pulso G fejeket Broncolor Grafit A2 generátorral használtam az alakok megvilágítására, a derítéshez pedig Minicomot.

A stábbal és a szereplőkkel együtt majdnem huszan szorongtunk egy rettentő kicsi lakásban, plusz a kellékek és a ruhák. A Winklerre az elején kicsit ráesett (rájárt) az egyik rúd, szegény ezt a később megjelent cikkben fel is panaszolta, de szerencsére egy kis ütődöttségen kívül komolyabb baja nem lett :) Ettől eltekintve elég jó hangulat volt.

egy pár werkfotó:











2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello..
Szerintem nagyon jó dolog amit csinálsz, mármint a technikai dolgok megosztása másokkal.Sajnos a fotósok körében tombol az egoizmus és az ebből adódó szakmai féltékenység..
Nagyon sokak számára tanulságos lehet ez a blog, én régóta kerestem ilyet.
Örülök hogy megtaláltam,el is mondom hát másoknak..
A munkád,munkáitok követnivaló tanulságos minőségi munkák.
Köszönöm az élményt és a lehetőséget.
Üdv:CsátiFotó

hdaniel írta...

köszi, ahogy időm engedi teszem fel sorban a régi és az új anyagok háttér infóit. Ha van olyan kép a portfolióban amely különösen érdekelne titeket, mondjátok és írok róla pár sort.
üdv,
Hd